Протест срещу плановете за строеж на Сахат тепе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов обеща обществено обсъждане

Пловдивчани се събраха на импровизиран протест преди старта на днешната Общинска сесия, недоволството на хората е породено от предложение, засягащо Дановия хълм (Сахат тепе).

В дневния ред е залегнала точката за Вземане на решение за предоставяне за управление на район „Централен“ на части от имот-публична общинска собственост – парк „Данов хълм“. След като това стане, идеята на районната администрация е да отдаде имота под наем за 10 години  като спечелилият конкурса ще има задължението да възстанови по архивни кадри и данни някогашния ресторант, намиращ се на Сахат тепе с площ (цитирам) „до 240 квадратни метра“, както и градините към ресторанта с площ до 300 квадратни метра, плюс – да възстанови парковата инфраструктура около ресторанта, шадравана, подпорната стена, подходите.

Пловдивчани, обаче, са против идеята да се строи на хълма. Срещу какво протестират пловдивчани, вижте:

 

Кметът на район Централен тази сутрин обясни на хората, че планът е конструкцията да е лека и преносима, а – преди да се прави каквото и да е, ще има голямо обществено обсъждане. В последствие Стаменов поиска оттегляне на точката, за да се изготви визуализация на проекта и така тя отпадна от дневния ред на сесията.

Заседанието на ОбС – Пловдив се провежда в момента  Дома на културата при по-строги противоепидемични мерки в контекст на най-новите изисквания. 

Подобни статии

Top