Протест в защита на доктора, убил Плъха (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пловдивчани се вдигнаха на протест в защита на Иван Димитров

След като вчера Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 48-годишният д-р Иван Димитров за убийството на 38-годишния Жоро Джевизов с прякор Плъха, днес пловдивчани излязоха на протест.

Повдигнаха обвинение срещу убиеца на Жоро Плъха

Десетки граждани се включиха в протеста пред сградата на Второ РУ в подкрепа на доктора, който според първоначалната информация се е защитавал по време на фаталния инцидент.

Протестиращите искат свобода за Иван Димитров тъй като убийството било при самозащита и поискаха промяна в Наказателния кодекс.

Крадецът Жоро Плъха бил застрелян в сърцето

Протестът бе организиран снощи във социалната мрежа фейсбук, където бе създадена групата „Да спасим един достоен български медик“, която набира все по-голяма популярност.

Убития е многократно осъждан и наскоро е излязъл от затвора. Той е нападнал Димитров с нож в дома му, където доктора го е сварил да краде.

Публикувахте от Petar Gogovski в 3 март 2018 г.

2 Коментара

  1. Анонимен написа:

    Защо не написаха, колко е лежал Плъха след 9 ! Присъди? 1 -2 години? Защо сега е на свобода за да напада пак? Струва ми се, че са го пуснали предсрочно и сега си траят за да не ги съдят за взетото решение?
    И още в Америка има закон, след 3 престъпления следват от 15 до доживотен затвор!
    Как е възможно изобщо да е на свобода???
    Това са 9 присъди!! Според мен дори за всяка една не е лежал дори 1 година / общо 9/

Top