Протест във Войводиново срещу роми заради побой над военен

Протестът се организира в социалните мрежи

Жителите на пловдивското село Войводиново излизат на протест срещу роми, незаконно живеещи в селото, след нанесен от тях побой над военен от 68-ма бригада „Специални сили“.

Протестът се организира в социалните мрежи и е насрочен за 18.00 ч. пред местната църква. Поводът е побой, който двама роми нанесли на военнослужещия, който се връщал в селото, след като участвал в Богоявленския ритуал по хвърляне на кръста в Пловдив.

От полицията съобщиха, че вчера около 13.30 ч. на спешния телефон 112 е било съобщено за конфликт на кръстовище във Войводиново. За проверка на сигнала към мястото били насочени два екипа от РУ – Труд и сектор „Специализирани полицейски сили“.

На място униформените установили, че разправията станала между  33-годишния военен, който шофирал колата си и двама пешеходци – роми на 17 и 21 години. Инцидентът е възникнал след отправена реплика спрямо пострадалия. Той управлявал лек автомобил, преминал покрай двамата обвиняеми, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението.

Според първоначалните данни, по време на скарването мъжът слязъл от колата и  в прерасналата саморазправа помежду им, бил ударен от младежите. Двамата роми му нанесли побой, като го удряли и ритали.

След оказана медицинска помощ пострадалият е освободен за домашно лечение, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.

1 2

Подобни статии

Top