Протестът на „черно-белите“ фенове бе пред паметника на Съединението

Привържениците разпънаха огромен транспарант „Безпристрастност, справедливост, прозрачен процес“

Близо 100 фенове на Локомотив (Пловдив) излязоха на протест и с искане за справедлив процес срещу полицая, който в края на май извади нож и наръга 16-годишен младеж. Ултрасите разпънаха транспаранти пред паметника на Съединението, близо до сградата на Градска прокуратура.

Феновете на Локо разпънаха огромен плакат, на който пишеше: „Безпристрастност, справедливост, прозрачен процес“.

„Искаме справедливост и прозрачност. Държим да отбележим, че ще следим много внимателно как се развива процеса. Историята помни случаи, които се потулват и истината не излиза наяве. Ние апелираме за прозрачност и ако има хора, които са нарушили закона, нека те си понесат своите последствия.

Възникнал е спор между граждани, при който служител на МВР изважда хладно оръжие и многократно наръгва младеж на 16 години, който е с 30 сантиметра прорезни рани. Чак месец по-късно това „деяние“ е наречено лека телесна повреда, а самото лице не е задържано. В същото време двама наши фенове, които са от другата група, вече близо месец са в следствения арест, без право да се защитят. Това са нещата, които ни притесняват и затова настояваме за абсолютна безпристрасност и прозрачност при работата на следователите по случая“, заяви Атанас Нейков от Фенклуб Локомотив Пловдив.

Източник и снимка: marica.bg

Подобни статии

Top