Протести и блокади: Недоволни затвориха магистрали и граница

В  неделния ден в много населени места отново се провеждат протести.

Протестиращи блокираха Петолъчката, съобщи БТВ. Те затвориха пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкова се очакват и от Ямбол. Намеренията на протестиращите са да блокират пътния възел до 18 ч.

Протести има също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. По-късно се очаква може би най-големият протест за днешния ден – на Кулата, където протестиращи от Сандански и Петрич ще се опитат да блокират пункта.

Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище блокираха движението от и за Варна. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха автомагистрала „Хемус” и стария път Шумен – Варна в района на Нови пазар.

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки.

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори. Засилено е полицейското присъствие, има и жандармерия. Затруднено е движението по маршрута Хасково – Стара Загора, и в двете посоки. Блокада на АМ „Тракия” край града.

Поредният протест в Пловдив събра едва 50 души пред сградата на Община Пловдив с искане за социална справедливост, по-високи доходи и по-висок стандарт на живота у нас.

С викове “Пловдив, събуди се“ и „Доволни ли сте от ниските заплати и пенсии?“ протестиращите, към които се присъединиха и няколко семейства с деца, тръгнаха по централната улица и приканваха минувачите да се включат в шествието.

Протестиращите подчертаха, че протестът им е социален и нямат политически искания.

Снимка: БТВ

Подобни статии

Top