Протестиращи пловдивчани поискаха оставката на кмета Здравко Димитров на сесията на ОбС (ВИДЕО)(НА ЖИВО) - DC news

Протестиращи пловдивчани поискаха оставката на кмета Здравко Димитров на сесията на ОбС (ВИДЕО)(НА ЖИВО)

Според хората кметът не спазил предизборните си обещания и довел града до разруха

Недоволни пловдивчани и тази сутрин излязоха на протест пред сградата на Общинския съвет в Пловдив. Това стана преди последното заседание за годината на Общинския съвет. На практика три групи протестиращи посрещнаха общинските съветници. Хората поискаха оставката на кмета Здравко Димитров и старейшините заради неспазените обещания за пробива под Водната палата, срещу възможността за застрояване на 81 дка от парк „Отдих и култура“, както и заради инвестиционното намерение за издаване на разрешение за строителство на територията на бившата Белодробна болница за 30 години и ползването на сградата на бившето лечебно заведение за 10 години от МБАЛ „Света Каридад“.

Според протестиращите искането за оставката е свързано и с неизпълнените предизборни обещания на Здравко Димитров. Според тях градът не се развива,  а всичко се руши, има презастрояване, зелени площи се превръщат в паркинги.

Недоволните пловдивчани влязоха на сесията и с виковете си прекъснаха заседанието още в самото му начало, докато се приемаше и актуализираше дневния ред. Недоволството възникна заради предложенията точките за Панаира от 13-та и 14-та да станат първа и втора, което не бе прието от общинския съвет. За да се охладят малко страстите в залата съветниците си дадоха един час почивка.

1 2 3

Подобни статии

Top