Протестиращи пред Дома на културата, искат нов конкурс за шеф на Онкото (СНИМКИ) - DC news

Протестиращи пред Дома на културата, искат нов конкурс за шеф на Онкото (СНИМКИ)

Протестиращи издигнаха плакати срещу назначаването на проф. д-р Марианна Янева за управител на КОЦ

Недоволни излязоха тази сутрин на протест пред Дома на културата, където след минути започва първата за политическия сезон сесия на Общинския съвет на Пловдив.

Протестът бе насрочен за 9.00 часа и е срещу назначаването на проф. д-р Марианна Янева за управител на Комплексния онкологичен диспансер в Пловдив.

Организатор е Асен Костов от инициативния комитет за спасяване на парка зад хотел „Санкт Петербург“. По думите му фондация на онкоболни са го потърсили с молба за помощ.

„Публично достояние е подготовка за поредното назначение на герберска калинка в Онкото. Още преди опорочения конкурс на тъмно се знаеше кой ще е победителят. Притеснен съм за болните от коварната болест, тъй като Онкото ще пострада финансово. Господа управляващи, ударихте дъното. И в това ли виждате бизнес за разграбване? Тук става въпрос за човешки живот и неописуеми болки и страдания, които изискват много грижи и внимание. Искаме нов, прозрачен, публичен и честен конкурс!“, обяви във Фейсбук Костов. Той и 20-на протестиращи се подредиха с плакати пред ДК „Борис Христов“.

Припомняме, че проф. д-р Марианна Янева е класирана на първо място в конкурса за управител на КОЦ – Пловдив и изборът й ще се гледа днес от съветниците. Сигнал срещу нея обаче е внесен до главния  прокурор Иван Гешев и Окръжна прокуратура – Пловдив. Негов автор е д-р Калин Калинов, шеф на  Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив.

Top