Протестиращи таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост заради смъртта на техен колега - DC news

Протестиращи таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост заради смъртта на техен колега

Какви са вероятните причини за убийството на таксиметров шофьор в София?

Кръстовището на Орлов мост в столицата беше освободено за движение рано тази сутрин, след като през нощта остана блокирано от протестиращи таксиметрови шофьори, съобщи БНТ.

В знак на съпричастност към убития снощи таксиметров шофьор в квартал „Разсадника“ Христо Трайков, негови колеги затвориха възловото кръстовище.

По-рано над 100 коли се събраха пред Трето районно управление на полицията в знак на протест. 34-годишен мъж почина след побой снощи.

Причината е засичане между две коли. При сбиването мъжът е намушкан с нож и е починал. Полицията задържа извършителя – мъж на 23 години.

По информация на „По света и у нас“ той е с криминално досие за шофиране след употреба на алкохол.

От Националния таксиметров синдикат съобщиха пред БНР, че очакват днес коли на техни колеги от Пловдив, Ямбол, Велико Търново и други градове да пристигнат в столицата. Колегите на убития шофьор искат от МВР да противодейства ефективно на криминално проявените лица.

Рано тази сутрин на мястото, където бе убит таксиметровият шофьор, се оставят свещи в негова памет, предаде bTV.

„Брат ми ми звънна и каза, бият ме пред къщи. Не го разбрах точно. След като пристигнах, го видях как седи в колата. Попитах го какво е станало, а той с амо ми посочи този, с когото е станало спречкването. На мястото бяха десетина човека, не знам дали са го били всичките. Аз тръгнах към въпросния човек и като се обърнах, видях как брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне, само му викаха: оставете го този циганин“, разказа братът на починалия таксиджия.

Той обясни, че медици от близкото лечебно заведение веднага са оказали първа помощ на брат му, но за съжаление не са успели да го спасят.

„Искам справедливост. Искам доживотен затвор за този“, заяви той.

Убитият шофьор е баща на три момиченца.

Снимки: bTV и Стандарт

Подобни статии

Top