Протестиращи в Пловдив поискаха среща с президента, отказаха им - DC news

Протестиращи в Пловдив поискаха среща с президента, отказаха им

Недоволните искаха да подкрепят държавния глава срещу привърженици на ГЕРБ с плакати за оставката му

Протестиращи в Пловдив подкрепиха Народното въстание в столицата. Те започнаха да се събират около 17.00 часа и към 18.00 ч. тръгнаха на шествие по Главната. Недоволните бяха около стотина души. Те скандираха „Елате при нас, протестът е за вас“.

Шествието премина през Главната, стигна до подлеза на Аптека „Марица“, направи обратен завой и се върна обратно пред общината. Днес протестиращите не планираха блокиране на улици и булеварди.

Спонтанно недоволстващите решиха да се отправят към зала С.И.Л.А., където президентът Румен Радев присъства на форум на младите медици. Той бе посрещнат там от привърженици на ГЕРБ, които издигаха плакати с искането за оставката му. Така протестиращите решиха да отидат там, за да го подкрепят.

След като пристигнаха пред зала С.И.Л.А., участниците в протеста поискаха среща с държавния глава, но бяха спрени от полицейски кордон. Такава среща не се осъществи, а президентът се тръгна, охраняван от НСО. Впоследствие протестът се разпусна.

В четвъртък протестиращите смятат да присъстват на сесията на Общинския съвет, а вечерта ще се съберат пак пред Общината.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top