Протестиращи за седми ден блокираха центъра на София (СНИМКИ)

протестиращи

Протестиращите тази вечер ще следят за провокатори и ще сигнализират незабавно полицията

В седмия ден на антиправителствен протест, демонстранти отново се събраха в центъра на София. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

От СДВР пак апелираха гражданите да не се поддават на провокации и да имат доверие на полицаите, които са техен гарант за упражняването на свободното си право на протестиране.

Новото тази вечер е, че сред протестиращите има хора с отличителни ленти на ръцете, които ще играят ролята на стюарди и ще следят за провокации, а ако забележат такива, ще сигнализират незабавно органите на реда.

Освен в столицата, както и в предишните дни, протести има и в 18 големи града на България. Сред тях е и Пловдив.

Протестното шествие с викове „Оставка“ и развяващи български знамена хиляди граждани вървят по бул. „Княз Александър Първи“ и се запъти към парламента.

Протестиращите посрещнаха с овации новината за поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Множеството обаче поиска оставка на цялото правителство. Сред исканията е и машинно гласуване на следващите избори.

След това демонстрантите се върнаха на площад „Независимост“. Преди това бяха пред Народното събрание, където скандираха „Оставка“, „Довиждане“, „Мафия“. Пред парламента, а след това пред президентството и Министерския съвет, хиляди пяха българския химн.

Снимки: Георги Димитров
Източник: DarikNews

Подобни статии

Top