Протестиращите в Асеновград питат докъде е стигнало разследването

Инициативният комитет в Асеновград,

който стартира протестите след побоя на група роми над децата от клуба по кану-каяк „Асеновец“, изпрати запитване до полицейското управление в града, какво е свършено до този момент от полицията в ромския квартал „Лозница“. Протестиращите питат докъде е стигнало разследването по случая с побоя, установени ли са нови участници в него (според твърденията на потърпевшите, броят им е бил около 50) и има ли привлечени нови обвиняеми.

Освен това недоволните се интересуват има ли сигнали до полицията за незаконно строителство и незаконни сметища в махалата, колко са били сигналите за нарушения на реда заради ромски сватби през последните две години, има ли сигнали за разпространяване на радикален ислям от  асеновградски роми и колко са пътните нарушения от каруци в града край Чая.

В писмото до РУП-Асеновград хората се интересуват също

колко са в момента действащите полицаи в управлението и какъв е общият им брой, а също има ли дефицит на служители на реда. Те искат да разберат и как ще бъде обезпечено денонощното полицейско дежурство в ромската махала.

Подобни запитвания са изпратени също до EVN и „ВиК“ в Асеновград,

1 2

Подобни статии

Top