Проучване казва става ли теренът под Партийния дом за нова Пловдивска опера (ВИДЕО)

Идеята за Дом за пловдивската опера отново е на дневен ред.

Обемно устройствено проучване ще каже подходящ ли е теренът под Партийния дом за нова сграда на Пловдивската опера. Това съобщи днес пред журналисти кметът Иван Тотев. На среща с Инициативния комитет за изграждане на нов Дом на пловдивската опера днес бе обсъдена възможността да бъде обявен конкурс за обемно устройствено планиране, за да се отговори възможно ли е или не там да има сграда на пловдивската опера, поясни градоначалникът.

Общината и Инициативният комитет ще финансират по равно проучването, като за целта общинското ръководство и комитетът са заделили общо 20 хил. лв.

„Ако това проучване ни даде отговора, че подобно строителство е възможно, втората стъпка ще е да се изготвят правила за конкурс за проектиране и построяване на самата сграда“, коментира Тотев. По думите му до септември общината ще разполага с отговор на този въпрос.

Днес стана ясно, че вече е съгласувано с Министерство на културата и общината ще подаде проектно предложение за Източната порта и Небет тепе. До края на годината се очаква  да бъде започната работа и по тях.

Подобни статии

Top