Провал на поредното безкондукторно таксуване в Пловдив

Безкондукторно ли е безкондукторното таксуване в Пловдив?

Този въпрос пловдивчани си задават вече няколко седмици, след като от общината гръмко ги увериха, че вече в четири линии ще могат да се самотаксуват.

Първият рейс, който тръгна с подобен тип таксуване, бе по линия №25. Преди няколко седмици от общината обявиха, че в автобусите по тази линия всички електронни системи работят, а пътниците ще могат да си купуват билетчета сами, директно от автоматите в рейсовете. За да демонстрира този връх на техниката в рейса се качи дори кметът на Пловдив Здравко Димитров, придружен от заместника си Тодор Чонов, шефа на ОП „ОКТ“ Пламен Вълков и цял куп служители и пиари. Не само това, те дори се самотаксуваха.

Но всичко бе ден до пладне. Две седмици след това репортер на DCNEWS се качи в автобус №25 и вместо да се снабди с билетче от автомата, любезна кондукторка го прикани да й плати и му откъсна билетче. На въпрос защо има кондуктори в  тези рейсове, жената отговори лаконично: „Ами оборотът без кондуктор е един, а с кондуктор – друг“.

В седмиците след „тръгването“ на безкондукторното таксуване в №25, още две линии потеглиха по този начин – №7 и №113. Доколко е било безкондукторно таксуването там, не знаем, но според очевидци, честта да късат билетчетата, се е падала на шофьорите.

1 2

Подобни статии

Top