Провалена поръчка блокира пролетното зацветяване в Асеновград

С месец ще се отложи акцията по подновяване на цветните алеи в Асеновград.

Макар сезонът за засаждане на  цветя и декоративни храсти да е през пролетта, отказ на фирмата да достави новите насаждения ще осуети разкрасяването на града. Това съобщи кметът на града д-р Емил Караиванов на редовна работна среща с медиите.

Mиналата седмица фирма „Флора -Ж” е депозирала и искане за прекратяване на договора с община Асеновград. В мотивите си те посочват, че не могат да изпълнят поръчката и да осигурят заявената от управата на града растителност.

До края на месеца община Асеновград трябва да обяви нова обществена поръчка и да сключи договор с друг доставчик.

„Ще преценим дали да търсим неустойка по договора с „Флора- Ж” или направо да преминем към нова процедура”, коментира кметът Караиванов.

По думите му, ако общината се възползва от клаузите за финансова санкция, заради провалената доставка това ще забави избора на нова фирма. „Предпочитаме да направим бързо доставките на нови цветя”, каза в заключение градоначалникът.

Процедурата за избор на фирма, която да извърши зацветяването в Асеновград стартира още в началото на месец март. Поръчката беше на стойност около 70 хиляди лева.

Градинският център от село Долни Богров „Флора- Ж” спечели конкурса заради предложената най-ниска цена от 50 хиляди лева, като офертата тогава се оказва най-изгодна за възложителя.

 

Подобни статии

Top