Проверка на DCNEWS показа: Пълни рейсове в пиковите часове в Пловдив (СНИМКИ)

Предписанията на общината за големи автобуси  не се спазват

Автобусите в градския транспорт в Пловдив са пълни в пиковите, а и не само в тези часове, а достатъчно коли няма, за да поемат пътниците по спирките. Това установи проверка на DCNEWS по няколко от по-натоварените автобусни линии.

Въпреки предписанията в пиковите часове превозвачите да пускат само автобуси със 70 места, за да има разстояние между пътуващите, често това не се случва.

Снимките, които ви показваме са от автобус №26, който пътува от кв. „Изгрев“ към кв. „Христо Смирненски“ в 17.00 ч. на 5 май.  Освен, че всички места в рейса бяха заети, запълнени бяха и всички места за правостоящи, а пътници продължаваха да се качват. Повечето хора бяха с маски, но голяма част от тях бяха поставени неправилно и не закриваха носа на пътниците.

На въпрос на репортер на DCNEWS към общински контрольор на спирката от северната страна на Тунела, не забелязва ли претъпканите рейсове, отговорът бе: „Да. Нарушение е. И аз слязох преди малко от такъв автобус“.

В някои от автобусите хора пътуват без маски

Ден по-рано в автобус №6 по маршрута му от кв. Прослав към кв. Столипиново по обяд, до центъра колата отново беше пълна, местата бяха заети, а от всички пътници едва 3-4 бяха с маски. Повечето от пътуващите в рейса – предимно от ромски произход, с учудване питаха, защо трябва да са с маски, след като те вече са отменени.

Припомняме, че на 5 май от общината съобщиха, цитирам: „Към момента градският транспорт ще продължи да работи с неделно разписание, но с допълнителен брой коли с над 70 места в часовете, когато хората отиват и се връщат от работа – от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. При установяване на увеличен пътникопоток, ще се пускат допълнителни автобуси по линиите“. 

На въпрос на DCNEWS кога ще бъдат увеличени автобусите в градския транспорт, зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов обясни, че се надява това да стане на 14 май, когато приключи извънредното положение. Тогава ще бъде възстановена и Синята зона, а рейсовете ще вървят с делнично разписание, допълни той.

Подобни статии

Top