Проверка на РЗИ не откри трениращи на пловдивските стадиони

Инспекторите намериха заключени базите на Ботев, Локомотив и Спартак, коментарът на Христо Крушарски: Освен аз да изляза да тренирам!

Инспекторите от РЗИ не откриха трениращи футболисти на стадионите на пловдивските Ботев, Локомотив и Спартак, съобщава БТА.

Днес те обиколиха базите на трите клуба, за да видят на място дали се спазват изискванията на здравните власти да не се водят тренировки и да не се събират хора на тези обекти. Стадионите се оказаха заключени и празни.

Проверките бяха извършени, след като аржентинският защитник на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро заяви в интервю пред медия в своята родина, че в отбора водят занимания по четирима души.

„Това, че Локомотив (Пловдив) в момента тренира, са пълни глупости и спекулации. Днес от РЗИ направиха проверка. Питайте ги тях какво са установили. Стадионът е пуст и няма жив човек. Терените са големи – сто метра са дълги и доста широки. Именно поради тази причина сме дали предложение на БФС. Има възможност футболистите да се готвят далеч един от друг, тъй като на терена има доста пространство“, заяви Крушарски пред Gong.bg.

„Ако получим разрешение от БФС, ще тренираме. Ако това не стане – спазваме указанията. Бруно Акрапович е в Германия. Футболистите ги няма. Кажете ми при тези обстаятелства как е възможно да тренираме? Освен аз да изляза да тренирам. Няма друг кой.

„Не знам кой отбор тренира и кой – не. Само знам, че не е редно, ако не получи разрешение. Нищо няма да спечели от това. Да получи предимство, когато се поднови шампионата? Не, няма как да стане. Колкото и да тренира, ако не си е свършил работата, когато трябва, няма да прескочи летвата. Това се отнася за всички. Нямам точна предства кога ще се поднови шампионатът, но няма да е скоро“, каза още Христо Крушарски.

Подобни статии

Top