Проверка в Затвора заради полицая-убиец, пратен в общината

Йордан Пацев вече не пренася кашони в администрацията

37-годишният бивш полицай Йордан Пацев, осъден за жестоко убийство на клошар, вече не пренася кашони в пловдивската община, за да топи наказанието си, съобщи „24 часа“.

„Поискахме от затворническата администрация да го оттегли, след като разбрахме за какво е осъден“, обясни пред „24 часа“ главният секретар на градската управа Ангелина Топчиева. Тя твърди, че общината не определя кой затворник да бъде изпращан на работа. Подборът се извършвал от ръководството на затвора.

От 15 г. градската управа имала договор с пловдивската тъмница да й праща осъдени за обща работа. Срещу това плащала годишно около 3000 лева. Пандизчии пренасят стекове с минерална вода, носят кашони, бюра, столове. Затворници твърдят, че е привилегия да попаднеш в общината. Пацев бил един от тези.

От затворническата администрация го хвалят, че бил много дисциплиниран и стриктен. След разкрития в медиите, че убиецът на клошаря Камен Щерев се подвизава в градската управа, от министерството на правосъдието реагирали остро и потърсили отговорност от управата на пловдивския изолатор.

Подобни статии

Top