Проверката на прокуратурата заради сигнал срещу фирма, близка до кмета на Стамболийски (ВИДЕО)

Отпадните води на фирмата, която преработва пластмаса, се вливали в Марица

Сигнал на общинския съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев е повод за проверката на прокуратурата за замърсяване на реката, за който вече DCNEWS ви информира.

Прокуратурата се самосезира за отровените води на река Марица

Сигналът засяга местната фирма „Полипласт Мараджиев“, чиито отпадни води се вливали в Марица. Мавродиев се оплака на областния управител Дани Каназирева, в присъствието на журналисти от всички пловдивски меди  по време на пресконференцията вчера, на която бяха огласени резултатите от проверките по случая с отравянето на тонове риба в реката.

Два пестицида са отровили водите на река Марица, положението е тежко (ВИДЕО)

Мавродиев настоя Каназирева да се задейства и обяви, че е подал жалба до нея, Басейнова дирекция, РИОСВ и ДАНС. Той заяви, че  цитирам: „Полипласт Мараджиев“ зауства директно отпадните и фекалните води от фабриката във водите на река Марица, без разрешение. Това е неправомерно„, заяви Мавродиев.

Дани Каназирева и шефката на Басейнова дирекция инж. Цветелина Кънева се ангажираха да извършат проверка.

Репортер на DCNEWS направи проверка в Търговския регистър. Според данните там фирма „Полипласт Мараджиев“ ООД е собственост на съпругата и сина на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев – Росица и Рангел Мараджиеви. Те са съдружници и съуправители във фирмата. Освен кмет на Стамболийски, Мараджиев е и областен координатор на ГЕРБ.

Днес общинският съветник е качил и видео от мястото. Вижте го:

Подобни статии

Top