Проверки на пожарната безопасност на новите COVID отделения започват от днес

Ще се проверява състоянието на изградените инсталации и готовността за евакуация на пациентите

Проверки на пожарната безопасност в болничните заведения започват от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ от днес. Акцентът ще бъде поставен върху новооткритите отделения за лечение на COVID-19, поводът е пожар в подобна румънска клиника. Проверките са в съответствие с получените указания от министър-председателя Бойко Борисов и на база Закона за МВР, а идеята им е да бъдат осигурени достатъчно безопасни условия на пребиваване на пациентите и да се предотврати тежък пожарен инцидент.

Пожарникарите и ръководителите на болничните заведения ще проверяват състоянието на изградените инсталации – известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други. Ще бъде проверена и готовността за бързо и безопасно евакуиране на лежащо болните.

„В същото време нашите колеги имат за задача, там където все още няма планове за бърза реакция и адекватна намеса, да бъдат изготвени, а там където ги има – да бъдат актуализирани. Задачата ни е, координирано с персонала на болничните заведения, да можем да предотвратим тежки инциденти“, каза още директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

Подобни статии

Top