Проверяващи нахлуха в култов пловдивски бар, налагат глоби за куп нарушения

Изгоряха три заведения в Пловдив и Крумово

Проверяващи нахлуха снощи в култово пловдивско заведение и откриха цял куп нарушения, за които са съставени на място два акта, а още два ще бъдат връчени в близките дни. Проверката е част от специализирана полицейска операция в заведенията, проведена на територията на Пловдив и в село Крумово.

В акцията са участвали служители на Икономическа полиция, Специализираните полицейски сили, НАП, Митница Пловдив, Агенцията по храните, РЗИ, Инспекцията по труда, пожарната и общинския инспекторат.  Проверени са две заведения в Пловдив и едно в Крумово, като навсякъде са открити множество нарушения.

Проверяващите са изискали от обектите цялата търговска документация, следили са за спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18-годишна възраст, спазване разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия.

1 2

Подобни статии

Top