Проверяват черните кутии на локомотивите от дерайлиралия влак на гара Пловдив

Ще бъде извършена и проверка на дерайлиралите цистерни

Локомотивите от злополучната влакова композиция на „Бултрейд“, която дерайлира вчера сутринта на гара Пловдив, вече са вдигнати и днес ще бъдат откарани в депо Пловдив. Там ще им бъдат свалени черните кутии, за да се види с каква скорост са се движили. Това съобщи управителят на фирмата-собственик Петър Ганев в ефира на bTV. Вчера стана ясно, че при максимално разрешена скорост от 40 км/ч. в района на гарата, те са се движели с 35 км/ч. и това е осуетило по-тежък инцидент.

Товарен влак дерайлира между гарите Пловдив и Филипово (СНИМКИ)

По думите му локомотивите са изправни, а по тяхното техническо състояние всичко се следи внимателно.

„Това са Simens локомотиви, 15-годишни. В България има 9 такива, четири са наши“, посочи Ганев и се пошегува, че вероятно номерът на локомотива, водил композицията ще трябва да бъде подменен след двата инцидента с него.

Локомотивът от Хитрино бил начело на композицията (СНИМКИ)

Припомняме, че дерайлиралите цистерни бяха вдигнати вчера следобед с кранове на ГД ПБЗН. Те са минали ревизии, вчера бяха проверени, а днес ще бъдат вкарани в депо за обстоен преглед и оразмеряване.

Според Ганев след първоначалния оглед, където е станало ясно, че наистина има счупване на езика на стрелката на жп-линията, комисията е направила обстоен преглед на цялото трасе. Днес след 10.00 часа ще се разбере какви са резултатите от проверката.

Живеещи край гарата: Хитрино щеше да бледнее (СНИМКИ)

За счупването на езика на стрелката се разбра още рано сутринта вчера, то бе потвърдено и от експертите.

Бойко Борисов кацна в Пловдив, за да се информира за дерайлиралия влак (СНИМКИ)

През нощта е възстановено движението на всички влакове през жп гара Пловдив, съобщиха от Холдинг БДЖ – Пътнически превози. Снощи към 19.30 часа е пуснато напрежението, а машините са пуснати по релсите в 21.30 часа. Към момента всички влакове се движат по график и няма закъснения.

Подобни статии

Един коментар

  1. машинист написа:

    От кога локомотивите имат „черна кутия”, това е глупост. То бива лаишка работа, ама от обща култура поне. И локомотивите не са 15 годишни, произведени са 1986 година от Сименс.

Top