Проверяват мерките за безопасност на обекта с пропадналата кола

От Община Пловдив излязоха с официална информация във връзка с инцидента в късните часове на вчерашния ден в квартал „Кършияка“

Автомобилът е пропаднал в един от изкопите по проект „Воден цикъл“ на улица в квартал „Кършияка“. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев веднага е изпратил инвеститорския контрол на обекта на място и е разпоредил да бъде извършена пълна проверка на организацията на движението в участъка. Тя се извършва от ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков и екипа по управлението с цел да се установи бил ли е обезопасен проектът и има ли пропуски на фирмата-изпълнител.

След подписване на акта за определяне на строителна площадка и линия, отговорността за обекта изцяло се прехвърля върху изпълнителя – в случая „Грома холд“ ЕООД. По думите на зам.-кмета Пламен Райчев в случай, че бъде установено непълно обезопасяване, фирмата ще бъде санкционирана от възложителя.

За щастие няма пострадали хора при инцидента. Състоянието на шофьора на колата е добро, нанесени са само материални щети.

Призоваваме гражданите да бъдат внимателни и да следят актуалната информация за въведената временна организация на движението в сайта на Община Пловдив – https://bit.ly/3jsSA5m.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top