Проверяват опасни ли са детските площадки в Асеновград (СНИМКИ)

Община Асеновград

започва проверка на състоянието на детските площадки, за да установи дали съоръженията за игра са безопасни за малчуганите. Ще бъдат инспектирани над 50 места за забавление на децата в града и населените места в общината.

Специалистите ще следят за опасни и  амортизирани съоръжения, изпочупени люлки и катерушки, както и за нужда от подмяна на пясъчниците.

Огледите започнаха преди дни, след заповед на кмета на града д-р Емил Караиванов. Със затопляне на времето в администрацията са постъпили и десетки жалби на родители за опасни кътове за игра на децата. Според тях нужда от обновяване имат съоръженията  на детската площадка в централния парк на града.

Родителски сигнали за състоянието на люлките има и за детски площадки  в кварталите „ Зъбчето”, „Запад” и „Изток”. Негодни за игра на най-малките  са и съоръженията пред читалище „Родолюбие“ в Асеновград, реагираха родители пред репортер на DCNEWS.

„Стъпалата на пързалката са изгнили, пясъкът е изключително мръсен и пълен с изпражнения“, оплакаха се родители.

„Децата  не могат да ползват люлките, защото са счупени и има опасност да се наранят“.

„Нужно е да вземат по-сериозни мерки и детските площадки да се почистват и поддържат почти ежедневно“, поискаха хората.

„Основно става дума за случаи на поражения от недобросъвестни граждани”, обясни директорът на строителната дирекция в общината инж. Атанас Тошев.

Затова от тази година,

1 2

Подобни статии

Top