Проверяват оръжейните магазини в Пловдив и областта - DC news

Проверяват оръжейните магазини в Пловдив и областта

Причината са зачестилите случаи с нерегламентираното използване на оръжия от непълнолетни лица

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров разпореди проверка в търговските обекти за продажба на пневматични оръжия и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура под тепетата. Проверката е по реда на надзора за законност във всички търговски обекти на територията на област Пловдив, в които се продават пневматични оръжия и боеприпаси. Повод за нея са зачестилите случаи с нерегламентираното им използване от непълнолетни лица.

Целта е да установи спазват ли се разпоредби на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и Наредбата за условията и реда за осъществяване на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и контрола над тях.

Проверката трябва да установи продавани ли са пневматични оръжия и боеприпаси за тях на непълнолетни. Ще се изиска и справка дали лицата, придобили неогнестрелни оръжия (предупредително и сигнално оръжие или пневматично оръжие), са ги декларирали по съответния ред пред началника на РУ на МВР по местонахождението на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

Проверката е възложена на служители от ОД на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е двумесечен.

Снимката е илюстративна: Флагман

Подобни статии

Top