Проверяват топлото в детските градини на община „Родопи“

Започна цялостно обследване на отоплителните инсталации във всички 11 детски заведения

Започна цялостно обследване на отоплителните инсталации във всички детски градини на територията на „Родопи“, съобщиха от Общината. Проверката е назначена със заповед на кмета адв. Павел Михайлов.

Още през пролетта ще започнат дейностите по подмяна на старите и амортизирани елементи, а където е необходимо – ще бъде извършен основен ремонт на котелните системи. Оказва се, че до момента в община „Родопи“ не е имало фирма, ангажирана с поддръжка на отоплителните системи в детските градини. Мярката на новото ръководство е превантивна, а целта е да не се допуснат проблеми с топлото на най-малките през следващия есенно-зимен сезон.

Детските заведения на територията на общината са 11, като в различните населени места сградите се отопляват с течно или твърдо гориво. Няколко са газифицираните градини.

„Тепърва ръководството на община „Родопи“ ще търси варианти за изграждане на собствени газови инсталации във всички градини по населените места. В бюджет 2020, който предстои да бъде гласуван на сесията през февруари, е заложена сумата от около 150 хиляди лева, коуто ще бъдат вложени в детските заведения“, обясни зам.-кметът Владимир Маринов.

Подобни статии

Top