Проверяват записа с гласа на премиера (ВИДЕО)

Работи се по две направления – незаконно използване на СРС-та или монтаж, обясни главният прокурор

Софийската градска прокуратура се е самосезирала за записа с гласа на премиера Бойко Борисов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев по време на визитата си в Пловдив днес, предаде репортер на DCnews.bg. Две са основните линиите, по които се работи – дали става дума за незаконно използване на СРС, или за манипулиране и монтаж на запис с технически средства.

Мнението ми като гражданин е, че превърнахме записването с телефони в национален спорт. С това, което правим в последните 20 години генерираме скандали и даваме изключително лош сигнал на българските граждани. Превърнахме записа на лични срещи в основен аргумент в политическата игра. Законът трябва да се спазва от всички„, категоричен бе Гешев.

Що се отнася до заплахите за живота му, които получава, то главният прокурор подчерта, че темата не е от обществен интерес и касае него самия. По думите му всеки прокурор, започнал тази работа е наясно срещу кой се изправя и каква е работата му. „Който го е страх от вълци, не ходи в гората„, коментира той. Още за посещението на Иван Гешев в Пловдив – четете ТУК, има и арестувани!

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов в Пловдив

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Сряда, 17 юни 2020 г.

Подобни статии

Top