Проверяват заведенията в Асеновград

Масирана проверка за търговия на открито на всички заведения в центъра на Асеновград извършват служители на дирекция „Общинска собственост”.

Акцията е след жалба на жители, които живеят в зоната на главната улица „Трети март”.

50 души реагират срещи това, че кафенетата в центъра на града разполагат масите си на двойно по-голяма площ от разрешената. Хората от района не могат да влизат спокойно с колите си и безпрепятствено да се приберат по домовете си.

Улицата не е изцяло пешеходна зона и е разрешена за преминаване единствено на автомобилите на живущите в зоната и фирмите, които снабдяват заведенията.

Проверените заведения са 7. Оказва се, че собствениците на всички обекти са неизрядни и са получили предписания от общинската дирекция. Основните нарушения са свързани с липса на разрешително за извършване на търговска дейност на открито и нерегламентирано използване на общински площи.

Констатираните нередности трябва да  бъдат отстранени в срок от една седмица, уточниха от Дирекция „Общинска собственост”.

Ако нарушителите сами не се „поправят” ще бъдат санкционирани. Според общинската Наредба за извършване на търговска дейнoст на открито актовете за административно нарушение са в размер от 100 до 500 лева.

Подобни статии

Top