Психиатърката, обвинена в източване на над половин милион лева от НЗОК, остава зад решетките

Окръжният съд потвърди определението на районните магистрати

Д-р Инна Бончева, която бе обвинена в измама, чрез която е присвоила от Здравната каса 537 хил. лв., остава в ареста. Това определи Окръжният съд в Пловдив днес, като по този начин потвърди определението на магистратите от Районния съд.

Психиатърката с присвоени над 500 000 лв. от НЗОК остава зад решетките (ВИДЕО)

Припомняме, че чрез фиктивни протоколи и издавани от нея впоследствие рецепти, психиатърката, с помощта на посредници, на които плащала за това, вземала скъпи лекарства от аптеките за лечение на параноидна шизофрения. После ги препродавала на черно на половин цена.

До момента е установено, че от 1 януари 2017 г. до август 2018 г. лекарката е поставяла фиктивна диагноза параноидна шизофрения на пациенти, данните на които са й подавани от различни общопрактикуващи лекари, вследствие на което са били изготвени комплекти документи, необходими за отпускане на три вида скъпоструващи лекарства, всяка ампула от които струвала между 700 и 900 лв. Впоследствие тези лекарства са били заплащани от бюджета на НЗОК.

Установени са 52-ма пациенти, от различни области и общини, повечето от които отричат да са били преглеждани от лекарката, а някои дори към датите на прегледите са били в извън границите на страната.

От РЗОК са автори на част от комплектите документи, които са послужили за престъпната дейност на Бончева. В бюрото й пък е бил намерен силиконов печат на касата, с който тя е подпечатвала документацията. Заради печата, освен в измама, психиатърката е обвинена и за документно престъпление.

И днес в съда лекарката дойде с качулка и маска. Тя бе доведена с белезници в съдебната зала.

Психиатърката, завлякла НЗОК с половин милион, с маска и качулка в съда (СНИМКИ)

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top