Психично болен извършил серия от домови кражби в "Северен" - DC news

Психично болен извършил серия от домови кражби в „Северен“

Разбивал или палил домофонните табла на жилищните кооперации

Серия домови кражби на територията на район „Северен“ са разкрити в резултат на професионалните действия на служители от Трето РУ в Пловдив.

Първият сигнал за обрано жилище на бул. „Васил Априлов“ постъпил в края на май т.г. В периода от 6 до 13 август били получени още три съобщения за посегателства от апартаменти на бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Бързия“ и ул. „Николай Хайтов“. По случаите са образувани досъдебни производства и стартирало разследване под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

От анализа на данните се очертал идентичен почерк на извършване на посегателствата –  обекти били незаключени домове, а достъпът до тях ставал чрез механично въздействие на системите за сигурност на входните врати на съответните жилищни кооперации или подпалване на домофонните им табла.

От предверията и на четирите адреса, през тъмната част на денонощието между 2 ч. и 6 ч., са откраднати мъжки и дамски чанти с пари, лични документи и други вещи.

В петък активната работа на криминалистите дала положителен резултат и бил задържан 44-годишният извършител.  Пловдивчанинът има регистрация в полицията за кражби от жилища, а пред разследващите направил самопризнания за начина, по който е действал.

Мъжът е настанен за лечение в Център за психично здраве. Изясняването на съпричастността му към подобни посегателства на територията на областния град продължава.

Снимка: iStock/Getty Images

Подобни статии

Top