Психоложката, избягала от катастрофата край Труд, с домашен арест

Срещу шофьорката има повдигнати две обвинения

26-годишната психоложка Антония Лукова, която се укри, след като причини катастрофата с три автомобила край село Труд на 3 юни, бе пусната под домашен арест от пловдивския районен съд днес следобед.

Три коли се сблъскаха край село Труд (СНИМКИ)

Срещу Лукова са повдигнати две обвинения – че управлявала автомобил без шофьорска книжка и, за самата катастрофа, при която по непредпазливост е причинила средни телесни повреди на няколко души, след което е избягала от местопроизшествието.

Съдът прецени, че има достатъчно доказателства, че  младата жена е извършила това, в което е обвинена, а също, че и за двете деяния Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Пред съда обаче Антония призна, че е управлявала джипа „Мазда“, причинил пътното произшествие и заяви, че не се е укривала, а ежедневно е пътувала между София и Пловдив. Според съда това, че тя е причинила катастрофата, не води до извода, че е човек със завишена обществена опасност. Освен това според магистратите по делото има приложена характеристика, която твърди, че 26-годишната шофьорка има добри характеристични данни.

Според съдебния състав няма опасност Лукова да се укрие и да извърши друго престъпление. Затова той я пусна под домашен арест.

Припомняме, че при катастрофата на 3 юни бяха ранени 4-ма възрастни и 4 деца. Тогава за причинител на инцидента бе посочен млад мъж, в кръвта на който бе открита дрога. По-късно се оказа, че това бил приятел на психоложката, която му се примолила да каже, че той е бил зад волана, въпреки че той дори не е бил в джипа.

4 възрастни и 4 деца са ранени при катастрофата край Труд

Определението на районния съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане, делото ще бъде гледано на 5.07.2018 г. от 15.30 часа.

Повдигнаха две обвинения на шофьорка, причинила катастрофа край Труд

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top