Психоложката на Локо започна в ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Само след 3 дни столичани гостуват на „Лаута“ в плейофите на Първата шестица, в която влязоха благодарение на успеха си с 1:0 над „черно-белите“

ЦСКА 1948 представи новата психоложка на тима. Става дума за Лилия Стефанова, която преди това бе на същата позиция в Локомотив (Пловдив). Тя застана пред клубната камера, за да разкаже малко повече за себе си и работата си при „червените”.

„Казвам се Лилия Стефанова. По професия съм психолог и в момента съм на 30 години. В последните няколко години от живота си активно се занимаван със спортна психология. Първият ми допир с футбола беше Локомотив (Пловдив), където г-н Крушарски ме покани, за да помогна на отбора по отношение мотивацията и представянето на терен. Резултатите бяха доста успешни и в крайна сметка вече повече от две години активно си останах във футбола”, сподели специалистката.

„Лилия Стефанова отскоро е новият психолог на ЦСКА. Ние пък не пропуснахме възможността да я включим в рубриката ни „Един ден с“, в която обръщаме внимание на хората, които подготвят „армейците“ по най-добрия начин за изявите им на терена.

Работата на Лилия в щаба на „червените“ е свързана с психическата подготовка на играчите преди тренировките и двубоите. Тя обсъжда с тях всичко, което обзема съзнанието им като професионални футболисти, а също така организира и специални отборни игри за състава.

Говорим с психолога на клуба за първите ѝ впечатления от ЦСКА, за големите рискове и менталното здраве на футболистите, за мястото на нейната професията в българския спорт и по още любопитни теми”, написаха от ЦСКА 1948.

Подобни статии

Top