Психоложките на Локо ще вдигат духа и в националния тим!

Лилия и Кети, които помогнаха за спечелването на Купата, сега ще работят за успеха на българите в евроквалификациите

Две красавици се присъединиха към националния отбор и ще бъдат до селекционера Красимир Балъков и футболистите по време на лагера преди евроквалификациите с Чехия на 7 юни в Прага и Косово на 10-и в София. На психоложките Лилия Стефанова и Кети Вандова е възложена задачата да работят с играчите в навечерието на важните мачове, съобщава „Блиц“. На пресконференцията си в петък Бала потвърди, че към тима ще бъде прикачен психолог. Оказа се, че те са две дами.

Психотерапевтките провеждат разговори с трикольорите, вдъхвайки им увереност и допълнителна мотивация за предстоящите двубои. Същата задача Лили и Кети изпълняват отлично от няколко месеца в Локомотив (Пловдив). Двете дами имат немалка заслуга за спечелването на Купата на България от „смърфовете“.

Те присъстваха в компанията на собственика Христо Крушарски на няколко мача, в това число и при гостуването на „черно-белите“ на Етър във Велико Търново.

„Целта на психолога е да успокоим играчите да мислят само за едно. Да реализират това, което искаме от тях, и да имаме шанса да се върнем от Чехия с нещо. Психологът го има в големите отбори, у нас не се тачи. Но аз мисля, че всичко, което се ползва в съвременния футбол, трябва да го ползваме и ние“, аргументира се Балъков.

Подобни статии

Top