Психолозите в България се събират на среща в Пловдив

Дружеството на психолозите в България се събира на регионална среща в Пловдив

Дружеството на психолозите в България (ДПБ) и Младежката секция на дружеството събират днес (24 март) студенти и психолози на регионална среща дискусия – „Българските психолози за Европейско развитие на професията в България“.

Сбирката ще се проведе в Градски дом на културата „Борис Христов“ от 13:00 до 15:00 часа в малка конферентна зала. Вход свободен.

Работната задача на дискусията е в професионалната общност на българските психолози и студентите по психология да бъдат обсъдени съвместни действия за развитието на тази общност.

Също така ще се обсъди и обединяването на професионалната общност на психолозите за конкретни дейности през 2018 година в кампанията на ДПБ за модерно Европейско развитие на професията психолог в България.

За създаване на нормативни, организационни, квалификационни и ресурсни условия за по-добра реализация и продължаващо професионално развитие на младите психолози у нас.

По време на дискусията ще бъде поставен и Плана за дейност и развитие на ДПБ – 2018, в който основни приоритети са:

– Укрепването и развитие на Националната мрежа от регионални клонове на ДПБ, в частност развитие на Регионален клон – Пловдив;
– Укрепването и развитието на Младежката секция на ДПБ с подкрепа на студентите по психология от ПУ.

Водещи на дискусионната среща ще бъде д-р Пламен Луков Димитров, председател на УС на ДПБ, Теодора Пампулова, Координатор на Регионалния клон на ДПБ – Пловдивска област и Краси Гешева, Национален координатор на Младежката секция на ДПБ

Подобни статии

Top