ПУ открива новата академична година с видеообръщение на ректора - DC news

ПУ открива новата академична година с видеообръщение на ректора

За студентите бе направена и виртуална екскурзия из залите

С видеообръщение на ректора проф. д-р Румен Младенов и с кратка виртуална екскурзия ще бъде открита новата академична година в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Видеоклипът с приветствията е публикуван в сайта на висшето училище. Учебните занятия започват на 28 септември, понеделник, съобщиха от ръководството.

„Неприсъствено откриване на академична година се прави за първи път в историята на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Ситуацията е сложна и изисква от нас още по-голяма отговорност, когато става въпрос за здравето на студентите, преподавателите и административния персонал“, заяви доц. Стоянова, която е заместник-ректор по учебната дейност.

След виртуалното приветствие на ректора проф. д-р Румен Младенов към академичната общност за старта на учебната 2020-2021 година, поздравления към първокурсници, студенти и преподаватели на ПУ отправят кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник в ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

За тържествената атмосфера са подбрани кадри от церемониалния ритуал по предаване и приемане на знамето и символите на ПУ, заснети в предишни години.

Видеопродукцията съдържа също и мотивиращо приветствие на приетата с максимален бал в специалност „Психология“ първокурсничка Светлана Ангелова-Георгиева.

Атрактивна виртуална екскурзия из аудиториите и семинарните зали на ПУ „Паисй Хилендарски“ запознава новоприетите студенти с условията за обучение, отговарящи на най-високите стандарти. За да бъде спазена традицията от досегашните откривания на академичната година в ПУ, виртуалната церемония завършва с музикален поздрав.

Всеки от 9-те факултета ще даде старт на новата академична година по начин, обявен на съответния специализиран сайт.

С видеообръщение от декана ще започне и академичната година Физико-технологичният факултет. Виртуалното приветствие ще бъде публикувано на специализирания сайт на факултета.

Стартът на занятията в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е на 28 септември, понеделник

Педагогическият факултет открива учебната година на 28 септември от 10 часа пред централния вход на Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ в присъствието на студентите от факултета, деканското ръководство и администрацията при спазване на всички противоепидемични мерки.

В Спортната зала на ПУ на бул. „България“ 236 ще се проведе в понеделник, 28 септември, откриването на академичната 2020-2021 година за първокурсниците в редовно обучение от специалност „Право“ на Юридическия факултет. Началото на церемонията е в 10:30.

Студентските си книжки новоприетите студенти във Философско-историческия факултет ще получат на 28 септември. Графикът с часовете, залите и специалностите е поместен на специализирания сайт на факултета.

В 12-а аудитория ще бъде даден стартът на академичната 2020-2021 година за Химическия факулет в понеделник, 28 септември. Началото е от 9 и от 10 часа за различните специалности, графикът е публикуван в специализирания сайт на факултета.

Откриването на академичната година за първокурсниците от останалите 5 факултета ще протече като информационна среща с представители на съответното деканско ръководство преди първата лекция.

Подобни статии

Top