ПУ „Паисий Хилендарски” участва в Международно изложение за висше образование в Никозия - DC news

ПУ „Паисий Хилендарски” участва в Международно изложение за висше образование в Никозия

Страната ни представи със свой щанд българските висши училища

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” участва в Международното изложение за висше образование „Обучение и кариера“ в Никозия, Кипър на 16 и 17 октомври, съобщиха от учебното заведение.

Изложението се проведе в международния изложбен център в Никозия под патронажа на Министерството на образованието, културата, спорта и младежта на Р Кипър. Мероприятието беше тържествено открито от Министъра на образованието на Кипър, Продромос Продрому. Почетен гост на откриването беше и посланикът на България в Кипър, Любомир Тодоров.

Страната ни беше представлявана на изложението с щанд, нает и организиран от фирма „Higher education in Bulgaria – Kalinka Pancheva Milioti“ ltd. Според ръководителя на компанията, Калинка Панчева, основната ѝ цел е да представлява българските висши училища в Кипър, като рекламира тяхната дейност. Тя има готовност да подпомага всички желаещи кандидат-студенти в цялостния процес по подготовка на необходимата документация и кандидатстване в българските университети. По този начин тя се надява да направи българското висше образование по-популярно в Кипър.

1 2

Подобни статии

Top