Пулев нокаутира Мир още в първия рунд! (ВИДЕО)

Кобрата е първият носител на шампионския пояс от новия формат Triad Combat, метъл легендите Metallica подгряха битката и забиха грандиозен концерт след нея на стадиона в Арлингтън, Тексас

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в новосъздадения формат Triad Combat на галавечер в Арлингтън, Тексас. Българинът стигна до победата още в края на първия рунд, секунда преди гонга.

Пулев започна отлично мача, нанасяйки мощен ляв удар в главата на своя противник. Мир се опита да влезе в клинч, но българинът успя да се измъкне. Последва размяна на удари, при които обаче Кобрата не пострада. От своя страна родният боксьор успя да направи комбинация от два тежки удара, които попаднаха отново в целта, а това определено разклати противника му. Пулев се възползва от проблемите за Мир и нанесе нов десен в главата на американеца, а това се оказа фатално за него.

Въпреки че можеше да продължи с ударите, Пулев се отдръпна, а реферът, макар и с малко закъснение, отсъди нокаут в края на първата част.

Това бе първият двубой за Кубрат Пулев, в който се използват подобни правила, докато Франк Мир вече имаше един двубой по правилата на бокса. През април американецът загуби от Стив Кънинхам със съдийско решение.

Така двукратният претендент за световната титла при най-тежките Кубрат Пулев стана носител на първия шампионски пояс на Triad Combat.

„Аз съм прекалено бърз за Франк Мир. Уважавам него и бойците от ММА, но той просто не видя ударите ми. Щастлив съм. Triad Combat е бъдещето на бойните спортове“, заяви Кобрата след като развя победоносно българското знаме на ринга.

Капитанът на „отбор ММА“ Куинтън Джаксън пък опита да се оправдае с това, че Мир е бил контузен, но не е искал да разваля битката и затова е излязъл срещу българския боксьор.

Шанън Бригс, който е капитан на „отбор Бокс“, му отвърна напълно арогантно: „Аз въобще не уважавам ММА бойците. Те вонят!“.

Това предивзика дори Кобрата да се намеси с думи, преди прехвърчалите искри да подпалят нещо повече на ринга.

Подобни статии

Top