Пулев взима между 3 и 4 млн. паунда за битката с Джошуа

Това е най-големият хонорар в кариерата на българина, британецът прибира около 15 милиона

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще прибере двойно по-голяма сума от очакваното, въпреки че загуби дългоочаквания мач от Антъни Джошуа за четири от петте световни титли. Според „Daily Star“ Кобрата ще вземе 4 милиона паунда, а не обявените първоначално 2 милиона.

Победата на Джошуа пък ще му донесе около 15 милиона паунда. Шампионът в тежка категория ще спечели същата сума, която взе и след успеха си над легендата Владимир Кличко. Приходите от билети и от абонаменти в стрийминг платформата DAZN, която излъчваше мача, ще възлязат на около 10 млн. паунда, тъй като се очаква събитието да е наблюдавано от 80 000 души. От тв права може да влязат още 3 милиона, а един милион ще дойде и от спонсори.

Въпреки огромните суми, според запознати, те са поне три пъти по-малко от това, което Кобрата можеше да заработи от първия си мач с Джошуа през 2017 година, който обаче не се състоя заради контузия на българина.

Както е ясно, това бе втори мач за световната титла в тежка категория за Пулев. През 2014-а той загуби от тогавашния доминатор Владимир Кличко с нокаут в 5-ия рунд в Хамбург.

Британският „The Independent“ пък твърди, че Пулев ще прибави 3 милиона паунда. Според „Celebrity Net Worth“ състоянието на българина е около 6.5 милиона британски лири. Повечето от тях са заработени от някои от големите му битки, включително тези с Кличко, Дерек Чисора и Хюи Фюри. Пулев обаче спечели най-високия си хонорар в сблъсъка си с Джошуа.

Британецът от своя страна ще прибави 10 милиона към банковата си сметка, което обаче е значително по-малко от сумата, която получи, когато си върна световната титла от Анди Руис в Саудитска Арабия – 46 милиона.

Подобни статии

Един коментар

  1. Богдан написа:

    Ас Винаги щте Поткрепям Пулев Независимо от Победа и ли не Победа защото ас се Гордея че достигна там които малцина могът да достигнът

Top