Пускат „6-ти септември“ утре, затварят друг участък (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кръстовището на булевардите „България“ и „Васил Априлов“ – готово за месец

Преасфалтираният участък на бул. „6-ти септември“ ще бъде пуснат утре следобед – в инетрвала между 16.30 и 17 ч. Днес се извършват последните довършителни работи по ремонта, съобщи кметът Иван Тотев. Така всички 8 автобуса, които досега трябваше да минават по бул. „Марица-юг“, се връщат по стария си маршрут.

Веднага след това обаче ще бъде затворен участъкът от моста на Адата до кръговото с бул. „Източен“, посочи градоначалникът. Това ще наложи нови промени в маршрутите на рейсовете.

Започналият от днес ремонт на бул. „България“ преди кръстовището с бул. „Васил Априлов“ за изграждане на топлопровод на EVN, за който DCNEWS вече ви съобщи, ще продължи 15 дни. Още толкова време ще отнеме полагането на тръби и на самия „Васил Априлов“. Накрая общината ще асфалтира изцяло кръстовището. Така за около месец реконструкцията там ще приключи, обеща Тотев.

Затварят част от главен булевард в Пловдив заради проект на ЕВН 

Днес се подписва договорът за изграждане на продължението на бул. „Северен“. Там предстои отчуждаване на имота на приватизираното дружество „Градски транспорт“. Според Тотев става дума за 10 дка площ, на която тепърва предстои да се направи оценка. Имотът се намира под Карловския надлез. Оттам ще минават ушите на новия булевард.

Искаме да приключим с ремонтите на основните булеварди до края на годината, тъй като догодина трафикът в града ще е много по-голям, подчерта кметът.

Подобни статии

Top