Пускат „България” тази вечер, „Съединение”в Асеновград – в сряда

Движението по един

от най-големите булеварди в Асеновград ще бъде възстановено тази вечер. Асфалтовата настилка по булевард „България” беше положена още в събота, а вчера пътните строители поставяха хоризонталната маркировка по платното.

„Спазваме технологичното време за изсъхване на боята, което е един ден след полагането й върху асфалта. Затова движението не беше пуснато още тази сутрин”, обясни инж. Петър Бояджиев, заместник-кмет по строителството в община Асеновград.

По думите му  колите ще започнат да се движат по двете платна  на булеварда още тази вечер. Отсечката поема основния трафик по пътя от Пловдив през Асеновград за Смолян. Тя беше затворена близо месец, заради строително-мoнтажни работи по проекта за Воден цикъл в Асеновград.

Още два дни обаче ще остане затворена улица „Съединение” в града, въпреки уверението от страна на общината, че улицата ще бъде отворена днес . Там екипите все още подготвят трасето за полагане на асфалтовата настилка.

Утре ще започне и маркирането на платното, но заради бавното съхнене на боята, движението по улицата ще бъде възстановено в сряда. Ремонтната дейност на платното се забави, заради процедуритe, свързани със спасителните разкопки на архитектурния обект на „Съединение”.

 

 

Подобни статии

Top