Пускат д-р Иван Димитров от ареста! (ВИДЕО)

Д-р Иван Димитров ще бъде освободен от ареста с мярка „подписка“, съобщи преди минути наблюдаващият прокурор Георги Пенев.

На лекаря са повдигнати две обвинения – за умишлено убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за незаконно притежание на боеприпаси. Първото от тях предвижда до 5 години затвор, а второто – от 2 до 8 години лишаване от свобода. Тъй като няма опасност докторът да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор Пенев издаде постановление, с което 72-часовата му мярка „задържане под стража“ бе заменена с по-лека.

Хиляди окупираха Прокуратурата: Свобода за доктора и протести до дупка!

С незаконен пистолет „Валтер“, който все още не е открит, д-р Димитров  е застрелял Жоро Плъха пред гаража си, а не в жилището, заявиха от Прокуратурата.

Крадецът Жоро Плъха бил застрелян в сърцето

Съпругата и децата на д-р Димитров не са били в апартамента по време на убийството, а в къщата им в Крумово. В дома на Д-р Димитров са намерени 17 незаконно притежавани патрони за пистолет „Макаров“, калибър 9х18 и 1 патрон 9х19 за незаконния пистолет „Валтер“, с който е извършено убийството. Валтерът все още не е открит.

Продължават протестите в подкрепа на д-р Иван Димитров

/

Подобни статии

Top