Пускат маски с мотиви от античните мозайки на Пловдив (СНИМКИ)

По идея на Общински институт „Старинен Пловдив“

Маската като задължителен защитен елемент в ежедневието ни, като моден аксесоар, а вече и като носител на послание. Tова са мотивите, които подтикнаха екип от Общински институт „Старинен Пловдив“ да създадат проекти на предпазни маски с изображения на античните мозайки от Малката и Епископската базилика.

Изключително красиви елементи съдържат римските мозайки, пренесени върху защитна маска внасят естетика, положителна енергия в настоящата трудна ситуация и популяризират културно-историческото наследство на Пловдив„, споделят за идеята си от културния институт.

Екипът, разработил маските предлага мотиви за дами, господа и малчугани. Те ще бъдат изработени от качествен двупластов текстил, за да бъдат комфортни при носене.

Първите разработени визии ще бъдат пуснати в продажба в средата на ноември. Маските ще бъдат на цена от 5 лв. и ще се предлагат в осем  от обектите на ОИ „Старинен Пловдив“ – билетения център пред Община Пловдив, туристическите информационни центрове в Стария град и на ул. „Райко Даскалов“ 1, Римски стадион, къща „Клианти“, къща нд-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Малка базилика и Античен театър.

Подобни статии

Top