Пускат пощенска марка с лика на Дан Колов (СНИМКА)

Поводът е 125-та годишнина от рождението на легендарния борец

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба пощенска марка и пощенски печат с лика на Дан Колов. Официалната церемония ще се състои на 19 декември 2017 година от 11:00 часа, в къщата-музей на Дан Колов в родното му село Сенник, съобщават от Община Севлиево.

Поводът за това е отбелязването на 125-та годишнина от рождението на легендарния борец, който е роден на 27-и декември 1892-а година. Изданието е дело на световноизвестния български художник акад. Иван Газдов, който е носител на “Златен век” на Министерството на културата и участва в над 200 изложби, а самостоятелните му експозиции са повече от 50.

Честванията по случай 125-та годишнина от рождението на един от най-великите спортисти за всички времена започнаха миналия месец в родното му село и бяха организирани от Община Севлиево, съвместно с кметството на с. Сенник и НЧ “Климент Охридки – 1899”.

От печат излезе и книгата “Дан Колов – вечната легенда”, чийто автор е Нено Николов. В продължение на 50 години той събира информация за прочутия борец. Творбата съдържа множество невиждани досега фотографии и разкази на хора, които са го познавали лично.

Снимки: boec.bg

Подобни статии

Top