Пуснаха автоматичната проверка на ТИР-овете на ГКПП

Възстановиха автоматизираната обработка на камионите

в модул „Пътни такси и разрешителен режим“ (ПТРР) по всички ГКПП и системите работят нормално. Това съобщиха от Агенция „Митници“ днес, след успешно приключилите технически процедури по системата.

Аварийната (ръчна) обработка започна в 20.00 часа на 08.04.2018 г.(неделя) и беше предварително планирана до 08:00 ч. на 10.04.2018 г. (вторник), но приключи предсрочно още по-обед в понеделник, 09.04.2018 г.

Шок за шофьорите на ТИР-ове на граничните пунктове за Великден

Техническите процедури бяха свързани с прехвърляне на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8.2.1 „Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул „Пътни такси и разрешителен режим“. Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Периодът на извършване на техническите процедури беше избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдаха се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси.

Подобни статии

Top