Пуснаха Камбуров под гаранция от 1000 лв.

Бързото производство срещу него ще приключи в законовия срок

38-годишният Мартин Камбуров, който намери автомобила си закопчан с три скоби и потегли с тях пред очите на смаяните служители на ОП „Паркиране и репатрирани“, е освободен под гаранция от 1000 лв. Това съобщиха от Районна прокуратура Пловдив.

Арестуваха Мартин Камбуров!

Както DCNEWS вече съобщи, инцидентът станал вчера на ул. „Полк. Сава Муткуров“ в Кършияка. Лек автомобил, марка „Фолксвагаген“, бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „паяк“. Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране“ с трима служители – водач, текелажник (прекачвач) и полицейски служител от „Общинска полиция“. Заради неправилното паркиране на фолксвагена били поставени три скоби, като служителите повикали „паяк“, за да го репатрира.

В този момент пристигнал шофьорът – Мартин Камбуров. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, нарушителят започнал да ги обижда и ругае заради поставените скоби. Той им подхвърлил по унизителен начин на земята 30 лева (една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева), за да плати таксата за неправилно паркиране. Общинският полицай му поискал документ за самоличност, но М.К. отказал да го предостави. След това той се качил в автомобила и потеглил с поставените  три броя „скоби“. След няколко метра спрял.

На място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив. Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.

М.К. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е образувано бързо производство за противозаконно унищожаване на чужди вещи – три броя „скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“-гр. Пловдив и хулиганство. Престъпленията са по чл. 216 ал. 1 и чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 27 май 2019 г., с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева.

Бързото производство ще приключи в законния срок.

Подобни статии

Един коментар

  1. Лайн*ари написа:

    Защо 3 скоби, че е паяк? Защо е платил, а не са свалили скобите? Мирише на милиционерскоа комплексарщина! Пак питам, защо 3 скоби, защо и паяк??? Да ги съди и това бандитско ОП, пълнещо джоба на бандата, да се разпадне!

Top