Пуснаха командоса, убил полицай заради жена

Най-леката мярка за неотклонение „подписка“

постанови Военно-апелативният съд в София за командоса от Парашутната бригада в Пловдив, който уби в нощта на 20 май сопотския полицай Добромир Лазаров. Това съобщи за DCNEWS защитникът му Красимир Елдъров.

Повече от два часа военните магистрати обмисляха решението си, с което отмениха наложената от пловдивския Военно-окръжен съд постоянна мярка „задържане под стража“ на мл. сержант Ангел Желязков.

Командосът, намушкал сопотския полицай, остава в ареста

Така 33-годишния парашутист на практика излиза на свобода.

Според военноапелативните съдии действително няма данни командосът да се укрие или да извърши друго престъпление. В мотивите си за отмяната на постоянния арест те посочиха, че при решението на пловдивския военен съд не е била изследвана личността на задържания Желязков, който бил с отлична воинска характеристика и добро процесуално поведение. Според съда командосът е оказал всякакво съдействие на полицията при разследването до този момент.

Командосът, убил полицая, в ареста за 72 часа

Припомняме, че командосът намушка с нож в неделя малко преди полунощ 45-годишното сопотско ченге, което дошло в Пловдив, за да се разберат двамата по мъжки заради красивата дознателка от РУ Карлово Люба Алексова.

Военен уби полицай заради жена в Кючука

Младата жена живеела на семейни начала с парашутиста, но за известно време били разделени, а после пак се събрали. Междувременно тя започнала и паралелна връзка с Лазаров, но ден преди трагедията му казала, че не иска да го вижда повече.

Последните думи на убития полицай: Какво направи бе, човек? (ВИДЕО)

При прочитане на определението от военно-апелативните съдии, присъстващите в залата над 50 колеги на командоса, избухнаха в бурни аплодисменти. Самият Желязков пък прегърна радостно адвоката си Красимир Елдъров.

Определението на Военно-апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top