Пуснаха немонтирания разговор на Бенатова с Мутафчийски (ВИДЕО)

Интервюто бе излъчено в предаването „Алтернативата“ и разбуни духовете в социалните мрежи

Телевизия TV1 публикува в социалните мрежи пълното интервю с председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски, направено от журналистката Миролюба Бенатова за предаването „Алтернатива“.

В него генералът избухва с думите „Много хора ще измрат. Яко ще измрат“ и видимо изнервен, не довършва интервюто.

През последните няколко дни това интервю предизвика множество различни реакции в социалните мрежи. Много от тях бяха положителни, други отрицателни, като голяма част нападнаха журналистката.

Днес предаването „Алтернативата“ и телевизията публикуваха пълното интервю със следния текст:

„По време на предаването Алтернативата, излъчено на живо на 14 май 2020 г. по ТВ1, ви обещахме, че ще имате възможност да видите целия разговор между ген. Венцислав Мутафчийски и Миролюба Бенатова, качен на каналите ни във фейсбук https://www.facebook.com/tv1bulgaria и YouTube https://www.youtube.com/channel/UCV-J…. Професионалистите знаят, че телевизионните формати, предполагат краткост и по тази причина интервюта, взети на запис винаги подлежат на съкращение, но съкращенията не предполагат манипулация. Такава в излъчения материал няма, а съдържанието е част от авторската работа на журналиста. ТВ1 и екипът на предаването Алтернативата, застават зад излъчения видеоматериал, чието съдържание отговаря на журналистическите стандарти. Забавянето на предоставянето на целия разговор е по технически причини, за което екипът на ТВ1 се извинява на публиката.“

Вижте целия разговор:

Видео: TV1
Снимка: Скрийншот от видеото

Подобни статии

Top