Пуснаха нова поръчка за храна за Зоокъта. Кого ще хранят с майонеза?

Майонеза е един от продуктите,

включени в новата обществена поръчка за доставка на храна за животните в пловдивската Зоологическа градина.

Всъщност поръчката е стара – от 7 юни, но се обявява отново, тъй като подалите оферти за участие в първата процедура фирми, не отговаряли на изискванията.

Този път обаче се изпраща покана без предварително обявление на две фирми – „Панда И.П.“ ЕООД и „ФАНТАСТИКА 2002“ ЕООД. Поканата до първата фирма е за доставка на месо и месни хранителни продукти, риба и яйца, а до втората – за млечни продукти и майонеза. Всяка от фирмите е поканена за отделна обособена позиция.

Прогнозната стойност на обявената процедура е за  515 600 лв. без ДДС. Доставките на храни ще са периодични.

Договорът ще влезе в сила от края на октомври.

Обществената поръчка е подписана от зам.-кмета по социални дейности и спорт Георги Титюков. Запитан от репортер на DCNEWS кое животно в зоопарка ще бъде хранено с майонеза, той поясни, че всъщност процедурата била не само за зоологическата градина, но и за някои от социалните заведения.

По думите му засега за зоокъта нямало да се купуват храни, тъй като освен маймуни, там нямало други животни. Трябвало обаче да се избере фирма-изпълнител, тъй като зоопаркът тепърва щял да се населява с обитатели и в един момент щяло да се наложи да се доставя храна за животните.

Майонезата пък била за социалните заведения.

В документацията за процедурата обаче никъде не е вписано, че тя обхваща и доставки на храна за домовете или за друга социална услуга.

Припомняме, че за закупуване на животни за зоопарка също беше обявена обществена поръчка, но процедурата бе прекратена още миналата година, тъй като той не е завършен и не е въведен в експлоатация. Според кмета Иван Тотев това щяло да стане през юни, но юни мина, а зоологическата градина все още не е готова.

Подобни статии

Top