Пуснаха от ареста шофьора, убил по непредпазливост 2-годишното дете в Анево - DC news

Пуснаха от ареста шофьора, убил по непредпазливост 2-годишното дете в Анево

Според прокурора 72-годишният Денчев бил е бил под въздействието на марихуана

72-годишният Денчо Денчев, който в сряда следобед  блъсна жена с дете на ръце край село Анево до Сопот и 2-годишното момиченце почина, излиза от ареста.

Съдия Станислава Бозева му определи мярка „подписка“, която ще изпълнява в Казанлък, където е регистриран.

В залата на Пловдивския окръжен съд стана ясно, че той има адрес и в Чехия, където живеят децата му, и през по-голяма част от времето си прекарва в тази страна.

„Искам да си отида вкъщи – у нас или в Чехия, където кажете. Много съжалявам, но не мога да върна времето назад“, заяви Денчев пред Пловдивския окръжен съд.

Прокурорът по делото Кичка Пеева-Казакова съобщи, че той е бил под въздействието на марихуана по време на инцидента. Пътувал е към Чехия.  „Той може да се укрие и да извърши друго престъпление, справка за задграничните му пътувания показва, че пребивава по-често в Чехия, отколкото у нас“, заяви Казакова.

Пред адвоката си обаче Денчо Денчев отрекъл да е взимал дрога. „Той не пуши цигари от 2000 г., но пие лекарства за високо кръвно и сърце, може да е от тях“, заяви защитникът Владко Мерджанов.  Той настоя за по-лека мярка за Денчев.

„Резултатът от инцидента не е особено тежък, има един смъртен случай и една телесна повреда, която още не е ясно каква е“, каза адвокатът.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана в тридневен срок пред Апелативния съд.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top