Пуснаха парното за някои клиенти в Пловдив

Продължава локализирането на всички засегнати участъци

Екипите на EVN Топлофикация продължават възстановяването на топлоподаването към свои клиенти в Пловдив, което беше нарушено вчера след повишено налягане в мрежата. През последните часове топлоподаването беше възстановено за клиенти в квартал Тракия и частично за клиенти в района на областна управа.

Продължава да има клиенти с нарушено снабдяване в районите Централен, Северен и Западен, където дейностите зависят от локализирането на авариралите участъци от мрежата и достъпа до тях. Локализирането се извършва посредством секвестиране (изолиране) на отделни участъци от топлопроводите, което изисква определено техническо време.

В компанията има създадена организация за осигуряване на необходимата техника и екипи, които да работят по възстановяване на засегнатите участъци при тяхното локализиране, което продължава и към момента.

Припомняме, че вчера следобед в Топлофикация аварира помпа, която е довела до повишаване на напрежението и пробив по топлопреносната мрежа. Без парно и топла вода са районите Централен, Западен,  Тракия и части от улица „Победа“ и булевард „Марица“. На отделни места топлоподаването е възстановено.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top