Пуснаха под 1000 лева гаранция шофьора, паднал в колекторна шахта на бул. "Дунав" - DC news

Пуснаха под 1000 лева гаранция шофьора, паднал в колекторна шахта на бул. „Дунав“

Паричната гаранция е наложена с постановление на наблюдаващия прокурор

Шофьорът, паднал в колекторна шахта в ремонтиращ се участък на пловдивския бул. „Дунав“, е освободен под парична гарация от 1000 лева с постановление на наблюдаващия прокурор. Това съобщиха за DNEWS от Районната прокуратура. Оттам допълниха, че сумата за гаранцията трябва да бъде внесена в 7-дневен срок, в противен случай 63-годишният Ненко Казиски ще трябва да бъде прибран отново в ареста.

Припомняме, че той беше задържан за 72 часа от прокуратурата, но тази мярка изтече.

Шофьорът, паднал по таван в колекторна шахта на бул. „Дунав“, е в ареста за 72 часа

Инцидентът на пловдивския булевард стана малко след полунощ на 25 април. Тогава полицейски екип от РУ-Труд се е опитал да спре водача на лекия автомобил „Хонда“ в 0.15 ч. Шофьорът обаче не спрял на стоппалката. Започнало преследване на автомобила, който на моменти се е движел със скорост над 170 км/ч. Влизайки в Пловдив водачът прави десен завой по бул. „Дунав“, който е в ремонт от няколко месеца, губи управлението над автомобила и се преобръща в колекторната шахта. С него е била и жена, като се наложило полицията да среже коланите им, за да ги изкара. И двамата нямат сериозни наранявания.

Шофьорът, преобърнал колата си в изкоп, бил пиян и бягал от полицията

По време на гонката с полицията шофьорът е увеличили скоростта до 170 км/час, а направеният му тест с дрегер отчел 1,38 промила алкохол в кръвта. Срещу него е повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на полицията, вероятно ще му бъде повдигнато и обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Зрелищна каскада: Автомобил се преобърна по таван в ремонтиращ се участък на бул. „Дунав“ в Пловдив (СНИМКА)

Шофьорът има 40-годишен стаж зад волана, налагани са му и други 2 глоби за управление без колан и за превишена скорост, като и двете глоби са платени в срок.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top